rebeckaoskarsson

Café Trappa Ner.

Kategori: Café Trappa Ner

Jäses vilken underbar praktik jag har! Jag ÄLSKAR det.
.
Ända sedan i måndags så har vi (Jag och Moa, samt 5 Tjejer från Mariannelunds bibelskola)  varjde dag, vart på Café Trappa Ner och praktiserat. Vi jobbar 17.30-23.15
Café Trappa Ner är ett Cafe dit hemlösa, missbrukare, och ja, egentligen vem som helst kan komma, och ta del av gratis mat, mackor och bullar osv. Men syftet med Cafét är att det skall finnas mat för dem som ingenting får. Och att det skall vara en plats ditt många missbrukare/hemlösa kan komma tillsammans, i en och samma lokal, och känna att det finns folk i samhället som bryr sig, och att det finns folk i lokalen som är på samma nivå som dom själva.
.
När vi kommer dit börjar vi bre mackor, och skära sallad osv. Gör alltså iordning all mat som gästerna skall få ta del av. Sedan kl 18.30 öppnas dörrarna och alla världens människor kommer dit. Vi turas om med de olika uppgifterna under kvällen, vilka är: Dela ut mat, mackor, bullar osv. Diska, Källsortera, fylla på mackor i hyllan, torka borden, hämta disk ute på borden. Och senare på kvällen är det dax för det mest givande (tycker jag), att samtala med gästerna. Jag vet inte hur många historier jag hunnit lyssna på redan. Men det är otroligt intressant. Och sorgligt såklart.
-
Dom flesta som kommer dit är påverkade av någonting, antingen alkohol eller knark. men det fina är, att alla är välkomna. Precis som dom är. Dom får däremot inte dricka, eller knarka Cafét, för då åker dom ut. Men det vet dom om :) !
-
I Tisdags när vi var där så snackade vi med en asskön snubbe. Han berättade massa saker om sitt liv, antingen har han haft ett otroligt händelserikt liv, eller så myttade han. Har inte riktigt bestämt mej för vad jag skall tro. Men det spelar ingen roll, han e hur skön som helst anyway! Jag Johanna, och Moa pratade massor med honom, och efter en stund tog han upp sin kamera (Som han hade köpt på Pantbanken för 200:-), och ville ha ett kort på oss och han. Sagt och gjort. Sen frågade han om vi ville ha kopia på bilden, och det var väl självklart att vi ville. Då sa han att "På Fredag när ni kommer hit så ska jag ha framkallat varsin bild till er". SureBacon tänkte jag, men redan idag när vi kom och träffade honom på Cafét så hade han framkallat det till oss tre. SÅ HIMLA GULLIGT! Han gjorde verkligen min dag. Såhär blev bilden:
.
Jag bara älskar min praktik SÅ mycket. Man får prata med sådana människor man tidigare vart livrädd för när man gått på stan. Numera slår man sej ner hos första bästa och börjar prata. Och inser, att dom är människor, precis som du och jag. Fast dom är sårade, trasiga människor, som behöver någon att prata med. Någon som bryr sej.
Och det är vad min asgrymma praktik kommer gå ut på. Att lyssna på folks historier, låta dom prata av sej, och låta dom bli sedda som den person dom är. Bakom drogen/alkoholen. För alla föddes vi ju lika oskyldiga. Men något gick snett på vägen.
.
Trappa Ner är så otroligt bra. Dit kommer folk och får gratis mat, och chans att bara få vara, värma sig, och om man vill, prata med personer om allt mellan himmel och jord. Tack gode Gud för att det stället finns.!
.
Nu skriver jag inte mer. Uppdaterar mer en annan dag. Ha de fint out there :)
Puss!

iajdjaöäaäösö

Kategori: Allmänt

Hej! Har nu fått bekräftat att jag iallafall har två trogna läsare. Känns fantastiskt :D! Tack för att ni läser! haha. Nu sitter jag och Marcus i bilen påväg hem från Hovfjället. I Fredags åkte vi upp till dalsland, käkade middaag som Mamma och Pappa hade gjort (Dom åkte upp dan innan). Sen kollade vi på tv och somnade ganska tidigt. Kl 7.00 åkte vi iväg från torpet, och destinationen var Hovfjället. Vi kom upp runt 9, hyrde skidor och köpte liftkort. Sen va de bare å åk ;) . Men jäses va de snöa, och de va blötsnö, så vi åkte typ två backar sen fick vi köpa skidglasögon för det gick inte att se ett piss. . Efter typ 4 timmars skidåkning gav vi upp. De va blåsigt, snöstorm(TYP) och sviiiinkallt. Så vi åkte ner till Vägsjöfors Herrgård, sov 3 timmar typ innan det var dags för middag. Det blev tomatsoppa till förrät, kalvstek? eller nått å potatis, sås till huvudrätt, och fruktgrejsimojs till efterätt. Massa gott. Sen kollade vi på Melodifestivalen å slappa. . Imorse väckte jag min älskling med skönsång och present :D! Han fick (förutom hela helgen) Vänner serierna, säsong 1-10. wohohho. Han blev GLAD!! Sen käka vi frulle och åkte vi hemmåt. Så här sitter vi nu, utanför vänersborg typ. Och lyssnar på ingen annan än Johnny Cash - Hurt. Sämre kan man ha det! . Ikväll är det släktkalas för min kära man, han blir ju hela 25 idag. Mamma pappa bröder OCH mormor & morfar kommer. De är kul :D !! . Imorn börjar även praktiken. Är faktiskt lite nervös, men de ska nog gå bra. Nu orkar ja inte skriva mer. wohoaho. PUSS

uhföwiaelrkaäöDf

Kategori: Allmänt

Om det är någon som läser min blogg så kan ni la kommentera för den visar 0 på statistiken i flera veckor nu, men jag har fått kommentarer från vissa? Så de hade vart kul att genom er kommentar kunna räkna ut (typ) hur många som läser. hö.hö.hö. . puss

update.

Kategori: Allmänt

Hej! Ligger just nu på mitt rum. rum nr.3. Det är väldigt ensamt eftersom min roomie stack till sin praktik redan för en vecka sedan. Men det går bra ändå. Inatt är sista natten, någonsin, i rum nr.3 och det känns hur konstigt som helst. Var det inte nyss som jag började här? Som jag flyttade in till min roomie. Tiden går så otroooooligt fort. Speciellt när man har roligt. Jag tyckte att ett år va ASMYCKET tid att lägga på att läsa bibelskola. Alldeles för aslångt. Men icke, det känns som kanske, max 2 månader sen. Men icke, det är redan ett halvår sen jag kom hit första gången. Hur sjukt är inte det? . Nu har jag iallafall städat bort alla dammråttor som vi mutat hela hösten med att " Om ni gömmer er under sängen, eller på icke synliga ställen så kommer vi inte att städa bort er". Men nu hade jag inget val. Boring. Men det kommer nya snart. BT ska nog flytta in här. Dom anar inte vilket underbart rum dom kommer få. Att man hör när folk duschar. Hör exakt allt dom säger. Hör vad alla säger som sitter nere i Tv-rummet nedanför. Hör när regnet piskar och när någon kommer in genom ytterdörren där nere. . Rum nr3 . I'm gonna miss u :/ . På måndag börjar jag och Moa våran 3 månaders praktik i Göteborg. VI skall vara på Café Trappa Ner. Ligger på en stickgata till avenyn. Dit kommer vem som helst, men oftast hemlösa och missbrukare m.m och får gratis mat, och chans att byta sin slitna byxa, skjorta, jacka till en nyare osv. Kanonbra. Så där ska vi hänga i 3 måndare och hjälpa till. Det ska bli jättebra!. Eftersom att vi läst linjen "Social"- att hjälpa utsatta människor. Så känns det gött att äntligen få gå ut och praktisera all fullknökad info vi fått under året. :) . Ja..och just det. Jag tror det är något mongo med min blogg. Kan inte fetstils lägga nåt, inte lägga upp bilder lr nått? Whats wråång? :/ astråkigt. Jaja ni får överleva sålänge!! . Nu är det SISTA Onsdagsmötet också. Förutom de två som kmr hållas i Maj. aa. usch hatar att allt har ett slut. inte ok :(. - Nu ska ja sluta skriva. Hejdå. puss.

Sjuk?

Kategori: Allmänt

Sitter just nu hemma i min soffa och syr lite. Skulle egentligen tatt bilen till Götabro imorse, men har änna mått illa hela dan, ibland riktigt illa så de känns som ja ska spy, andra ggr bara lite. Asskumt. Så försöker sysselsätta mig med något medans jag är "sjuk" lr vad jag nu är.

Vågar ju inte åka upp till skolan om man mår illa lixom? När alla runtomkring en typ har kräksjuka. Nää.
Men imorn åker jag upp om jag mår bättre!
.
Såhär ser ett hemmasytt bibelfodral ut innan det är klart :) lite pilligt. Det är fleecetyg som foder och läder utanpå. Blir läckert!
. Puss.

Sista natten med Roomie :(

Kategori: Allmänt

Nu ligger jag och Roomie här i rum nr.3. Känns JÄTTEKONSTIGT. vi har iprincip packat ner ALLT idag. Alla kort på väggarna är borta, alla ljusbärare och även gardinerna är borta. Känns astråkigt :( tiden har gått så himla fort. Kändes som att det va igår vi flyttade together. Men icke, de va 5 månader sen :S . Det är sjukt!!
.
Min roomie och Rebecka S, åker med sin praktik (mullsjö församling, ungdomarna) till Trysil en vecka för go skidåkning. Så därför lämnar hon mej. Men ja förstår henne, hade aldrig bangat en skidresa!!
.
Aå nu ska vi nana, roomie och jag. Hihi. Mysigt. Förhoppningsvis så ses vi under praktiken ändå. Med tanke på att jag å Moa ska hänga i Göteborg på praktiken.
.
Gonatt. Sov så gott. <3 / rebecka x2 i rum nr.3.

ilandsproblem.

Kategori: Allmänt

är så SJUKT sugen på att sy något nu. Det har änna blitt en liten hobby nu de sista, och det är huuuuuur kul som helst ! I just love it. Senast sydde jag min nyårsklänning, och det gick faktiskt oväntat bra!, Lite pilligt bara för att jag var tvungen att testa klänningen, justera, ta av mej klänningen, sy lite, ta på mej den igen å se fall den passade bättre, vilket var himla jobbigt. - Så just i detta nu sitter jag faktiskt och kollar runt på internet efter en provdocka. Men dom är så svinans dyra. Den billigaste jag hittar, som är justerbar också (Bra om man minskar eller ökar i storlek ^^) kostar 1550:-. DYRT! Men det kanske ändå är värt lite om man ska börja sy på "Heltid". Som hobby. ?! Vad tycker ni?

bagg

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft Kriminalvårdare på besök, som föreläst om hur det är på fängelsen, och hur allt fungerar osv osv, å vi fick ställt en massa frågor.SÅ SPÄNNANDE! Sen har jag ringt min fina Annasara & snackat massa me henne, SÅ gooooo! Får förhoppningsvis träffa henne snart med tanke på att jag kommer hem te Göteborg forever om en vecka! Thats najs !! - Just i detta nu sitter jag i Rum nr.4, Som efter denna helgen kommer bli mitt rum. Eftersom att min roomie, och Moa's roomie sticker till Trysil med sin praktik, så blir vi båda själva i våra rum, så varför inte flytta together lixom? Det kommer bli SÅ BRA! wohohp!! - Nu ska vi pysa till Krister, en av våra lärare, käka massa gött å bara mysa! Kan inte bli annat än A W E S O M E N E S S ! whiopwhop. - Löv

Söndag på Götabro.

Kategori: Allmänt

Heej! Nu har jag precis käkat frulle medans vi kollat på Solsidan. Och efterdet satte vi igång Tummelisa, va hundra år sen ja såg på den. Sjukt kul. Sån nostalgi!
Puss

Lördag på Götabro.

Kategori: Allmänt

Idag blev det sen frukost. 11.00 istället för 7.15. Ganska skönt.
Jag Elin Moa Ida m.fl drog sen in till Bra & Begagnat, (secondhand), Örebro, och Marieberg.
Jag hittade två böcker, en av Tomas Sjödin-När träden avlövas. Och en asbra bok som jag läst för längesedan, den heter "Om änglar kunde tala". Skriven av Torgny Wirén. Skitbra bok!! :)
-
Sen drog jag till Flygeln en stund och kollade på Melodifestivalen, tycker faktikst det är ganska tråkigt.
Så jag drog te mitt rum, ladda ner Lejonkungen, och har precis sett klart den nu. Mer värt :)
-
Nu ska jag sova.
Skriver kanske imorn.
Puss

Helg på Götabro.

Kategori: Allmänt

Detta är andra helgen som jag är här på hela året.
Den började med powerwalk med Johanna H & Moa. Jag kom till torp/frizon, sen dog jag. Så jag vände.
Jag tyckte det var väldigt bra gjort av mig, eftersom jag vanligtvis aldrig rör på mig.
-
Nu har jag och mina fina vänner slått oss ner i Linnearummet, käkar lite middag och lyssnar på lovsång.
Helt fantastiskt. Jag är så lycklig.
Såhär ser vi ut:
-
Hoppas ni har en minst lika bra fredagkväll som jag.

nattshopping

Kategori: Allmänt

hemklickat:
H&M 299:-

musik.

Kategori: Allmänt

hittade massa bra musik på spotify nu.
kristen musik. kristen hårdrock.
hallelujah!
-
Disciple. heter bandet. och dom passaer mej perfekt!
-
"I need you to believe me, can you trust me
That what you see is not what I see?
The reflection in the mirror's telling lies
'Cause nothing you have done can change how much I love you"
-
Texterna är från Ps 139:1-18.
.

Nu ska jag Moa & Simon åka till Kumla och handla lite käk. It's kind of empty in our lockers!!

mornar på götis

Kategori: Allmänt

Igår morse gick brandlarmet, för att nån duschat på tok för varmt.
Idag, morse, gick brandlarmet igen. Sprang ut i korridoren och där blev det stopp. Den va knööökfull med tjejer som hade täcken runt sej, jackor på sig, men gick inte ner för trappan så jag hann tänka 100 tankar innan jag förstod varför dom stannat. Killarna hade nämligen busat. igen. 645 plastmuggar fyllda med vatten stod i trappan, så det var väl inte superlätt att gå ner. Brandlarmet hade dom dock inte satt igång, men däremot fick buset dubbel effekt , kul tycker några, några inte. Inte nog med det så hade dom knytit fast ALLAS skor i varandra. Mindre käkt om det faktiskt HADE börjat brinna på riktigt. Men det fick dom höra sen oxå så de kmr nog inte hända igen ;) skönt.
-
Övrigt. Har inte jättemkt att säga. Predikan hanns inte med idag så jag skall hålla den på fredag istället. Känns bra, kan man finslipa lite på den :)
-
-
Nu ska jag lägga mej innan klockan slår tolv. Har aldrig hänt innan typ. inte konstigt att jag aldrig vaknar på morran.
-
# puss ♥

predikan.

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och förbereder det sista inför en predikan på 10 min som alla i klassen skall ha.
Väldigt nervöst, har aldrig "predikat" innan, men jag har tatt ett ämne som jag verkligen brinner för så med lite "kunskap" och hjälp från Gud så ska det nog gå kalas.
Jag ska snacka om hur vi som kristna ska nå andra folk. Berätta för dom varför vi tror, och våga vara öppna mot dem. Visa kärlek och i gärningar visa Jesu kärlek. Det är asmegaviktigt verkligen. Så det ska ja snacka om! woho.
-
Håll tummarna för mig att det skall gå bra. haha.