rebeckaoskarsson

update.

Kategori: Allmänt

"även om vi inte ser vägen, så kan vi tro och hoppas på dig."
.
-Ibland händer saker, som vi inte har någon kontroll över, som vi inte förstår , som bara gör livet sååå jobbigt. ibland kan det vara framtiden som gör en osäker, man har ingen aning om vad man skall göra så man oroar ihjäl sig.
.
Jag vill bara ge dej ett, kanske lite jobbigt tips, men som ändå är ett säkert kort!
Lägg allt i Guds händer. Han har koll på läget.

"Allt vad Gud har gjort är skönt i rätta stunden. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds verk från början till slut."- Pred 3:11
.
Hur bra är inte den då? Vi kommer aldrig förstå allt som händer, varför det händer osv. Och saker man planerar, det blir ändå aldrig riktigt som man tänkt sig, så varför inte bara lägga det i Guds händer och lita på att han fixar de? För det gör han! Han har en plan för ditt liv, och den är perfekt just för dig.
.
Ha en fantastisk dag allihopa.
- Närma er Gud, och han skall närma sig er. - Jak 4:8

v.2 Utvärdering

Kategori: Allmänt

sitter nu på tåget hem. bokade biljetter hem ganska spontant igårkväll typ 23.00. snackade med Marcus och han var ledig denna helgen och jobbar nästa, och jag tänkte stanna på Götabro denna helgen och åka hem nästa, men de kändes onödigt att vara hemma om ja inte får träffa honom för att han jobbar. Så jag åker hem denna helgen istället och stannar nästa. haha. vilken velpotta jag är.
-
Härromdan så hade vi ju Retreat. Det var väldigt väldigt speciellt. Det är verkligen inte ofta man är HELT TYST, ett dygn. Iallafall inte jag. Visst man kanske inte är med folk osv, men man är alltid uppkopplad på internet eller håller på med telefonen. Så ett dygn UTAN NÅTT av detta var väldigt, skumt. Men skönt. Jag känner dock att jag hade behöft kanske 2 dygn på mig för att komma in i det. Hann inte riktigt slappna av helt.
-
Däremot fick jag läst väldigt mycket bibel. (fanns inte jättemmkt att göra)..och fick läst igenom heeeela Josua , haha. ja vet inte om de är så mkt kanske men för mej var det mkt. Väldigt spännande, fast Gud verkar så Ond i den boken? Om ni läser den själva så förstår ni varför. Men ja ska fråga lärarna i veckan varför Gud handlar som han gör. Jag blev inte riktigt klok. Men jag vet att Gud är god, det är inte att tvivla på. Jag bara undrar varför han väljer att göra som han gjorde. :) haha nyfikna va? Läs josua då ;) Ligger dirr efter 5 Moseboken!
-
Imorse hade vi en redigt go förmiddags bön & lovsång, nattvard & vittnesbördsstund. HELGRYMT!
De sades flera bra saker av folk som hade fått "Bilder" och tankar till sej från Gud.
Jag tänker nämna två som jag verkligen tyckte va sååå bra! följande:
1. Den ena killen hade fått upp en studsboll som bild i huvudet. Han tänkte:"What? Studsboll?, Gud vad menar du med det här?" Då kom han fram till att djävulen försöker allt få oss att störta, han vill dra ner oss i skiten. Men oavsett om han kastar studsbollen(vi) hårt eller löst, så studsar vi ALLTID upp igen. Gud drar oss alltid upp till honom oavsett hur hårt djävulen drar ner oss i skiten. SÅ HIMLA BRA SAGT!
-
2. Det andra som sades var att man kan se oss kristna som snöflingor. En ensam kristen kan ses som en snöflinga. Och då är man väldigt skör, och går lätt sönder. Men tillsammans, alla kristna, alla snöflingor, så kan vi stoppa en hel trafik. (SJ ;) ). Och det var oxå en sjukt bra bild. Att om vi bara går ihop tillsammans och står för det som är rätt, det som är kärlek. DÅ kommer vi klara det! Stoppa skiten som försigår världen om.
-
aah, ja är helt nöjd med denna dagen hittils iallafall. och folk som säger att fredag den 13 är olyckans dag. har fel. hihi.
-
Och juste det, jag glömde berätta en otroligt ROLIG sak också. Det är så att på måndag börjar BIBELTERMINEN på GÖTABRO. Det är en bibelskola på EN termin. Och ingen mindre än min fina vän Martin Karlsson kommer att börja!
Är såååå otroligt glad för de ! DU kommer aldrig ångra dej fisk! :D hihihi. Så på måndag åker vi upp tillsammans och taggar inför en fett grym vår!! whowhop.
Glid i frid kära vänner.♥

Retreat

Kategori: Allmänt

Hej!
Kl. 18.30 kommer jag och mina götabro-vänner gå in i en "Retreat", Vilket innebär att vi skall vara tysta i ett helt dygn. Det gör vi för att vi ska vara fullt inför Gud., Be, läsa bibeln, lovsjunga osv. Jag kommer även släcka av datorn, och mobilen. Så imorn kväll kommer jag vara kontaktbar igen. Men nu ska jag ha ett fett dygn med Jesus. Jag hoppas att det blir grymt! Har aldrig gjort detta innan så de ska bli spännande, får hoppas att man klarar av att hålla tyst (; haha! Sköt om er nu! Pussåkram <3

helande

Kategori: Allmänt

tjolahopp.
Idag har vi pratat om helande, heeeeeeeeela dan!.(hö hö hö)
Det har verkligen vart jätteintressant. Anders Gell var föreläsare, och han berättade massor av saker om helande. Gud kan verkligen göra stora grejer, och bara om vi tror ska vi kunna göra samma under som han, och STÖRRE. står det i bibeln. Fatta va GRYMT stora grejer vi kan göra då. genom Gud.! How amaZing isnt that.
-
På kvällen hade vi tillfälle att "Lyssna in Guds röst" eller typ se fall man får någon bild i huvudet från Gud.
Vi gick laget runt, och folk ploppade upp med bilder och tankar som kommit upp. Och jag ska säga er att nästan alla, utan typ 2-3, stämde. Själv har jag problem med att sova på mitt vänster öra då jag tog hål i det längst upp i september. Det har fortfarande inte läkt och det är skitirriterande. Även när folk kramar en så kommer deras huvud nära mitt öra, och it's PAIN!. Så säger den ena tjejen att hon såg en "bild" framför sej på ett öra, "Längst upp på örat". Och jag tog åt mej direkt. Sen så bad jag och en till för det, lite lätt jag trodde vekrligen inget skulle hända. Men jag hade känt på örat innan vi började be, och sen efteråt så gjorde det inte alls lika ont länge. Och nu, när jag ligger i sängen så kan jag ligga på mitt vänsteröra utan att det gör PAINDÖDSONT!. De kallar jag helande! Det är inte helt borta, ÄN, men jag tror definitivt att Gud gjorde något där. Trots att det kanske inte var så stort. såå, TACK GUD!.
Och vi diskuterade även varför folk INTE blir helade. Och då berättade föreläsaren om en kvinna som hade göront i ryggen. Så dom var ett gäng som samlades och bad för hennes rygg. Länge & flera ggr bad dom, men inget hände. Sen frågade dom kvinnan om det var något annat som tyngde henne? Och hon berättade att hon hade svårt att förlåta en person som sårat henne om och om igen. Hon ville förlåta , men hon kunde inte. Så dom bestämde sig att be för det. Och när dom bad för det, DÅ blev hon helad. Så ibland kan det vara annat "ivägen" som måste förlåtas, tas bort, erkännas osv, för att man ska bli helad. Men givetvis finns det gånger man inte blir helad trots allt. och det har jag inte svar på. Men jag tror Gud har en bra anledning till varför. Han har koll. på allt. jämt.!
-
Att det alltid blir så sent. typiskt! Nu ska jag sova, på mitt vänsterÖRA! hihi! Gonatt finingar, och kom ihåg dethär, det är en låt från Agnetha Fältskog - Tack för en underbart vanlig dag.
-
Varje dag sker små under.. 
Men så lätt det är att ta dem för givna, 
så lätt, att sitta nöjd och bara ta.. 
Tack ska du ha, Herre för allt jag har fått idag... 
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag... 

HEj.

Kategori: Allmänt

Skolan drog igång direkt. Käkade bara lunch och sen hade vi föreläsning. Väldigt bra talare, eller han snackade om bra saker iallafall. Nackdelen var väl att han hade samma dialekt som pumba i lejonkungen. Vilket gjorde det lite jobbigt att fokusera på det han pratade om när man bara såg pumba framför sig, snacka om andliga vanor ^^.
-
Han snackade om hur man ska få en andlig relation med Gud. Och för att få det, behöver man andliga vanor. Såsom att Be, läsa bibeln, lovsjunga, helt enkelt hitta en "rytm" i vardagen, göra det till en vana att ta tid för Gud. Hur annars ska man få en relation? Om du har en kompis som du vill lära känna, då måste du ju höra av dej till personen, om den skriver något till dej, t.ex brev (Guds ord till oss är bibeln) så får du ju läsa den för att den personen skrivit något som den vill att du ska läsa., du tar dej tid att lära känna personen. Du öppnar upp dej, och berättar om allt du funderar över osv, vilket gör att ni kommer närmare varandra.
-
Likadant kan jag tänka mej att det måste vara för att få en relation med Gud. Hur annars skall man få en relation?
.
det sammanfattar ungefär dagen.
Har vart väldigt kuuuul att träffa alla igen. så KUL! jag älskar den här skolan + folket + lärarna + Gud.
Har du någon gång chansen att gå bibelskola, oavsett vartnågonstans, så GÖR DET. tveka inte :)!
-
Nu blir det nana kudden. Skriver mer imorn! PUSSÅKRAM, <3

on the train.

Kategori: Allmänt

Hej fina vänner!
Nu sitter jag, Tobias, Patrik & Elin på tåget tillbax till Götabro. Ska bli riktigt gööött att komma tebax. Även vår fina Rebecka P kommer joina oss på detta tåg om några minuter då hon hoppas på i alingsås.
Min fina vän Patrik lärde mej precis att man kunde koppla mobiltelefonens internet till datan så man får internet på datan. - antar att jag är liiiiiite efter i teknikens värld. Men nu vet jag. Så taack för den lilla informationen!
såhär kan man se ut när man åker tåg.
och en styck bra tobbe!
-
Pussåkraaam julegran!

Back on track.

Kategori: Allmänt

Oj vad fort tiden går. 23 dagars ledighet är över. Imorgon kl 10.02 går tåget mot kumla. med mig åker ingen mindre än teamtobbe & min fina roomie rebecka.
-
- de senaste dagarna har jag iaf spenderat i danmark med min underbara man. Vi skulle egentligen åkt kl 9 på onsdagsmorgonen, men kära Emil härjade ju nått så vansinnigt så vi trodde inte färjan skulle gå, därför bokade vi om färjan, till kl 16. Färjan gick på morgonen,men vi fick sovmorgon istället. Kom fram runt 7. Fanns iprincip inget att göra där på kvälleen, käkade en macka som dom sålde på hotellet å sen kolla vi teve tills vi somna.
-
torsdagen spenderade vi med shopping i ålborg. Hittade vita converse för 450:- (svenska!), cdskiva, (melC), Canvas tavlor, stämplar, stämpeldyna, akvarellfärg,nagellack,maskeradläppstift (10:- st) svart., nålar, och massa annat böööös. Sen käkade vi lunchjensens böfhus. smarrigt. Efter det drog vi hem till hotellet, som för övrigt var The reef resort. och badade. eller ja, bada å bada, vi var mest pensionärer och satt i bubbelpoolen typ 2 timmar å bara koka. gooott! På kvällen gick vi ut & käka på en resturang. INTE god mat. sen gick vi hem å sov.
-
fredagen var det dax att packa ihop sitt pick å pack & checka out. (Just de, nämnde jag att marcus suttit uppe heeeeeela natten för att kolla på juniorvärldskuppen lr whatever de hette. och att han väckte säkert halva hotellet när dom la mål? inte ok. ;( men gott att dom vann.) sen på dagen kom Carro & Ch över. Vi gick å shoppa lite, innan vi åkte iväg till dot keramik. Hittade tyvärr ingenting. Vi drog vidare till hjorring, shoppade & käkade på resturang. mys. sen drog vi tillbaks och badade på hotellet, innan det blev dags att käka & ta båten hem. Vi hade bestämt att kolla bio påvägen hem, och frågade därför vilken film som skulle visas. Dom i receptionen hade inte bestämt sig vilken bio som skulle visas, så dom undrade vad vi ville se. Så vi valde Bridesmades. och sen var det ju bara vi som va på bion oxå ^^.
-
det var mitt goa avslut på jullovet.
Jag ser verkligen fram emot en grym vår, med mycket nya upplevelser, erfarenheter, och närmre relation med Gud. och ska verkligen försöka ta mig tid att bara ta det lungt. 2012 kommer bli- A W E S O M E !
-
GONATT, uppdaterar förhoppningsvis tomorrow @ Götabro!
Pussåkraaaaam

can we pretend that airplanes in the night sky are like shoten stars? I could really need a wish right now.

Kategori: Allmänt

klockan var 7.00
klockan blev 15.30
på den tiden kan man inventera en hel järnia butik.
thats what im doin the 3rd January 2012. What have u been doin tday?
-
året var 2011
månaden var Januari
dagen var 4.
resplatsen var. hawaii.
-
den stora frågan, ska man återvända?

Nytt år, Nya möjligheter, Nytt inlägg.

Kategori: Allmänt

Heeeeej!
Nyår var GÖTT! 110 goa ungdomar samlades i Betel, klädesholmen, och firade en massa! Det vart verkligen riktigt lyckat, och jag fick inte bara sällskap av alla mina fina vänner från gbg å tjörn, utan även 11 pers från Götabro! Vilket gjorde kvällen äääännnu bättre!
Bestämde mej även för att ha några realistiska Nyårslöften iår. det blir följande:
* Motionera mer, (Mkt mer!!) - Promenera mängder.
* Läsa ut bibeln.
* CHILLA. Ta en dag i taget och inte bestämma att göra saker med alla, jämt. har verkligen märkt det denna hösten att jag hinner inte med allt jag hade velat göra, och alla jag velat träffa. Så detta året tänker jag ta det i min takt.
Jag tror och hoppas att detta året kommer bli grymt!
Whoopwhoop!
Imorn ska jag inventera på Järnia, sen drar jag och mackis till danmark nåra dar. Awsomness som sagt.
Puss&Kram